30.9.08

Lisää sanakirjoja


Haloin puita, mutta lopetin ajoissa, etten olisi tullut kipeäksi. Illalla olinkin sitten aivan raihnainen, sillä käänsin kasvimaan ja kävin pyörällä yli 10 km:n päässä karpalossa, vaikka niitä heikosti onkin.

Vierastan vähän tien vieressä olevaa puutarhaa. Ennen vanhaan varsinkin, kun lyijyä oli bensassa, ei siellä kasvavat olisi sopineet syötäviksi. Tämän päivän tilanteesta en tiedä. Päärynäpuukin on ihan tien vieressä. Kasvimaalla on terapia-arvo lähinnä tyttärelle. Ei hän ole näyttänyt sitä ennättäneen tänä kesänä. Ehkä seuraavana, kun hän on jo vakaa rautatieläinen.

Nyt on sitten ensimmäinen kerta, kun vien lapset hoitoon itsenäisesti. Kohta nähdään, viivyttelevätkö ja kiukuttelevatko he. Eilen toinen valitti huonovointisuutta, saattaa olla että hän on tänään sairas.

Eilen kirjoitin sanakirjoista. Huomasin, että suomeksikin on netissä synonyymisanakirja, jota en ole ennen huomannut. Ehkä se on aika uusi. Tuttu on Ilmainen sanakirja, jota kehiotetään myös käyttäjävetoisesti. Sielläkin on määritelmiä ja voi kääntää eri kielille. Myös wiktionary on melkoinen sanakirja. Suomenkielinen wikisanakirja on täällä. Samalta sivulta löytyy tietoa muista wikipedian sisarhankkeista, jotka ovat todella kiinnostavia. Esimerkiksi lajeista kertovat wikispecies ja wikikirjasto, missä on oppikirjoja ja oppaita. Esimerkkinä päivän kirja Suomen Luonnosta lapsille.

Netistä löytyi myös kielisanakirjoja muitakin: Online English to Finnish (plus kaikki muut kielet) ja Suomen virtuaaliyliopiston Efendi-sanakirja.

Tuo kuvan google -logogeneneraattori löytyy täältä.

Ei kommentteja: