28.6.08

Linkkejä


Diesel eBooks:lla on myös kunnioitettava luettelo ilmaisista klassikkokirjoista MobiBook-formaatissa. Eivät ne käsittääkseni ole ihan samoja kuin muissa listoissa. Nyt on taas sama tilanne kuin aina ennenkin: runsauden pula. Loppuikä ei tulisi riittämään edes tähän alueeseen tutustumiseen. Mukava tunne on kuitenkin kanniskella koko länsimaista kulttuuriperintöä, jos nyt ei ihan tavallisessa taskussa, niin ainakin melkein. Lukulaite sopii kyllä päällystakin taskuun.

Lukuasioissa tässä on mielestäni mukava löytö englanninkielisten kuvakirjojen ystävälle. Kirjoja voi selailla selaimessa melkein kuin paperikirjaa, lehden kääntämisen tunne on mukana. Selaimessa lukemisessa on se hyvä puoli, että voi yleensä käyttää erinomaista Firefoxin lisäosaa, Quick Translationia, jolla oudot sanat selviävät vaivattomasti. Tässä kuvakirjapalvelussa sitä ei voi käyttää, sillä klikkaaminen kääntää sivua. Ei myöskään erilaisissa Readereissa, joihin on mahdollisuus ostaa sanakirjapalvelu.

Muita linkkejä:

Web 2.0 palveluihin tulee kaiken aikaa hauskoja pikku palveluita. Tässä on esim. ääniefektien hakukone. Sitä voisi käyttää esim. sellaisessa koulutyössä, jossa käytetään luovasti IT:n palveluita elävöittämään ja herättämään mielikuvitusta. Voit kokeilla erilaisia englanninkielisiä sanoja, löytyykö niille ääniefekti.

Tässä on toisenlainen effect-generator, jossa tosin eivät ääkköset näytä toimivan, mikä on valitettavaa meille pohjoismaisille.

Muistan kuinka isosiskoni harrasti nuorena pohjapiirroksia, suunnitellen huonetiloja ja huonekalujen paikkoja, mitä en itse jaksaisi tehdä, mutta jollekin tässä on hauska palvelu. Näitäkin on tietysti olemassa leegio.

Tässä on yksi lukuisista on line kuvaeditoreista. Perusjutut toimivat hyvin. Tällä palvelulla voi kuvaan laittaa mm. kommentteja ja linkittää ko kuvaan tai lähettää sähköpostissa. Tämän tyyppisiä on jo paljon, mutta voivat olla hauskoja ja käyttökelpoisiakin. Ääkköset toimivat.

Tässä on palvelu, jossa blogia voi pitää lähettämällä sähköpostilla erilaisia merkintöjä ja liitteitä. Näyttää kyllä ihan blogilta. En kyllä näe siinä vielä mitään joka voittaisi esim. vanhan tutun bloggerin. Vanhassa vara parempi.

Tässä on pirkka-niksiä muistuttava vinkki: Talouteen kertyy väkisinkin pieniä muovipulloja, esimerkiksi vesipulloja - vaikka kuinka koettaisit olla ekologinen. Saat lisättyä niiden elinkaarta, jos lasket hyvänmakuista hanavettä pohjalle vaikkapa desilitran. Pakastat ja otat mukaan kesähelteeseen lisättyäsi pullon täyteen vettä. Pullo pysyy ainakin jonkin aikaa kylmempänä kuin tavallinen vesipullo.

Tässä tuota Uljasta Uutta Mediaa eli Web 2.0:aa tai Sosiaalista Mediaa on selitetty englanniksi suomalaisvoimin. Selittäminen on puisevaa mutta kai tarpeellista.

Lisäys: Linkki äskeiseen toiseen postaukseen, jossa on nettikirjalinkkejä.

Ei kommentteja: