7.4.08

Uskottomat


Kyläkaupalla ei välttämättä mene hyvin. Uuden kauppiaan aikana hyllyt ovat tyhjentyneet, eikä jäljellä olevallakaan näytä olevan menekkiä. Aikaisemmin hyllyt olivat piukalla, tosin vanhentuvia tavaroita oli paljon, mutta psykologisesti asiakas pakenee tyhjiä hyllyjä. Ei käy kateeksi pienyrittäjää. Itse kyllä pääsen kauppaan siwaan kolmen kilometrin päähän tai keskuksiin, mutta on vanhuksia, joille tämä on ainoa vaihtoehto. Monilla vanhemmillakin tosin on kyytimahdollisuus vaikkei itsellä autoa olisikaan. Monet kyläkaupat ovat kuolleet, me asiakkaat olemme petollisia ja menemme sinne missä ovat halvemmat hinnat, niin minäkin. Hedelmät esim. ovat täällä liian kalliita ja ostin nytkin Kemiöstä ruokaa. Periaatteessa meistä olisi mukavaa, että olisi lähikauppa, mutta olemme uskottomia heti ensimmäisen tilaisuuden tullen, näin se menee.

Kemiön maaseutukeskuksessa ei löytynyt apua idean kehittämiseen vaikka tämäkin, ihan sinänsä hyvä ja miellyttävä kaveri piti ideaa hyvänä. Organisaatiouudistuksia on menossa ja sitä ennen ei mikään toimi. Hän neuvoi kääntymään Svenska Kulturfondetin puoleen, jolla on rahaa vaikka hevoset söis, (minun oma tulkintani). Minä en ole lähdössä yrittäjäksi vaan yritän kaupata ideaa.

Tällä kerralla minulla on toisenlainen taktiikka, joka perustuu henkilökohtaisiin tapaamisiin. Koko ikäni olen ollut aina lakki kädessä pyytämässä anteeksi olemassaoloani, nyt yritän hieman toisin. Ihan jännittävää.

Kävin kysymässä traktorikauppiaalta, jolta autoni ostin, että miten sen ajoneston voi ohjelmoida pois, kun sitä ei ohjekirjassa ollut. Hän sanoi silloin aikoinaan, että se käy. Olin itsekin ajatellut, että ehkä avaimen patteri alkaa olla lopussa eikä anna kunnolla signaalia sytytykselle, tätä hänkin ehdotti ensin koettaa, vaihtaa siis patteri.

Ei kommentteja: