14.4.08

Suomi pidättää henkeään


Kylmää, mutta aurinkoista. Mustissa paksuissa vaatteissa pärjäsin skootterireissun Kemiöön. Kyläkaupan valikoimat ovat kerta kaikkiaan menneet olemattomiksi, ja kallista täällä on. Latasin yhä ajopelin pattereita. Muualla Suomessa on ollut myräkkää, mutta siitä ei ole täällä tietoakaan.

Suomi odottaa ensin Iltalehden numeroiden myymistä saadakseen tietää, mitä Matti Vanhanen viestitteli. Jos se on ollut ihan normaalia mies-nais -viestittelyä, vaikka seksuaalistakin, on täysin väärin, kun tällaiset viestit julkaistaan. Varmaan Iltalehti olisi kaupassa. En ole koskaan ostanut tuollaisia "blaskoja" enkä nytkään, ehkä voisin lukaista.

Silti, jos tästä nousee uusi kohu, Vanhasenkin asema voi joutua vaakalaudalle, sama ilmiö kuin Kanervan kohdalla, että hän ei enää voi esiintyä pääministerinä, jos kaikki huomio menee viesteihin. Ei siis mitään väärää, ei hitustakaan. Että on mies ja politiikko, ei voi olla rangaistavaa.

Ehkä ainoa arveluttava asia on ollut, että hän oli varomaton ryhtyessään suhteeseen tuntemattoman "kortin" kanssa ja vielä tekstiviestitteli. Sen että Kuronen oli arvaamaton, osoittaa hänen julkisuuteen menemisensä, muistattehan myös Hymyn kuvat sen lisäksi.

Tämä vetoaa meidän alhaisimpiin vaistoihimme, tietysti tunnemme kaikenlaisia kaunoja, jokainen on joskus joutunut päähänpotkituksi ja se on helppo kääntää poliitikkovihaksi. En ole itse tästä yhtään vapaampi kuin muutkaan.

Netissä ei hakusanalla Suur-Tukholma ainakaan heti löydä mitään lehteä. Onko sellaista edes olemassa, vaikka tosin nimi kuulostaa tutulta?

Jotain kautta klikkasin tämän miehen sivuille. Hänellä oli Vanhasen aikanaan tekemä lehtijuttu esillä, mikä osoitti tämän olleen täysin suomettuneen. Mutta niin oli silloin yksi sun toinenkin. Nyt hän ainakin esiintyy arvokkaana ja asiallisena valtiomiehenä, enimmäkseen. Toisaalta ei voi olla nauramatta näille provokaatioille, ne ovat täysin huonoa makua ja ne kääntyvät itseään vastaan. Mutta tuo vähän ikävää makua sille, joka kannattaisi asiallista keskustelua mm. monikulttuurisuudesta nuo julkaisut Hitler-tervehdyksineen ja törkeine puheineen, mitkä ehkä täyttävät herjauksen tunnusmerkit.

Minä en ole eettisesti niin korkeatasoinen, etten voi olla olematta myös huvittunut, mutta olisi viisainta L:n siivota suutaan, jos odottaa tulevansa vakavasti otetuksi. Monikulttuurisuutta ja islamisoimistendenssejä kritisoivat saavat pahaa karismaa tällaisesta "törkyturvasta", http://mattivanhanen.blogspot.com . Sama kaveri teki presidentin vaalien alla vastaavat sivut Tarja Halosesta, jossa presidentin kasvoihin oli ympätty alaston keski-ikäisen naisen vartalo, joka olisi voinut olla presidentin. Se ei ole tämä sivu. Näissä on sellainen groteski, karnevalistinen leima, että niitä ei osaa ottaa todesta, niin yliammuttuja ne ovat.

PS Klikkailin vähän nettiä, ja täällä noita Vanhasen viestejä näyttäisi olevan, mutta näyttävät olevan Kurosen kirjasta, mitä en ole lukenut.

Kyllä ne ovat juuri niitä, joista puhutaan. Kovin sekavasti yhteen kyhätyt. Minulta ainakin onneton, naisseuran puutteesta kärsivä mies saa sympatiaa. Heti keskustellaan jollakin palstalla Vanhasen huonosta peukalotekniikasta ja tyylistä.

Ei kommentteja: