20.9.07

Ajatuksia maahanmuutosta

Paavo Väyrysen ajatuksiin työperäisestä maahanmuutosta on muutaman lukemani lehden pääkirjoituksissa suhtauduttu nihkeästi. Paitsi, että häntä tahallaan väärinymmärretään; Paavollahan on taakkansa takavuosilta. Häntä on pidetty mustana taantumuksellisena. Blogimaailmassakin ns. kansallismieliset ovat jotakin maininneet ja arvostavasti.

En ole nähnyt tai kuullut hänen alkuperäislausuntoaan, joten en tarkkaan tiedä. Minusta kuitenkin näin maallikkona hänen ajatuksensa ovat kannatettavia. Nyt mennään helposti kaiken sallivaan massamaahanmuuttoon, joka ennen kaikkea aiheuttaa ongelmia itse maahanmuuttajille. Suomi ei ole nytkään onnistunut käyttämään hyväkseen nykyisten siirtolaisten potentiaalia. Kuuntelin radiosta juuri paria venäläistä, jotka sanoivat, että heidän joukossaan on korkeasti koulutettuja ilman töitä, miksei heille ensin, sensijaan että haetaan Kauko-Idästä sairaanhoitajia.

Ruotsi salli jo varhain suhteellisen suuren maahanmuuton. Ruotsalaiset ovat organisoinnin mestareita, eivätkä he kuitenkaan onnistuneet kovin hyvin, mitenkä me juntit pärjäisimme paremmin. En sitä sano; suurten inhimillisten kärsimysten kautta tapahtuu kuitenkin sopeutumista. Asioilla on taipumus järjestyä. Periaatteessa kansainvälistyminen on hyväksi.

Suomalaisten asenteet eivät ole kypsiä asiassa. Maahanmuutto aiheuttaa kosolti ongelmia, joissa teit miten vain, seuraukset ovat huonot. Ihmisille pitää jättää mahdollisuus omaan kulttuuriin, mutta samalla heidän pitää oppia toimimaan maan tavalla, mitä se kummallisuus sitten onkaan - kuten venäläiset sanoivat radiossa. Jos siirtolaiset jäävät keskenään, he helposti ghettoutuvat, mutta valittavat oman kulttuurinsa menetystä, jos eivät saa olla maanmiestensä kanssa.

Hoidetaan ensin työttömämme, somalit, venäläiset. Piilotyöttömyyttä on paljon. Työllisyysastetta pystyttäisiin nostamaan, jos työolot ja palkat olisivat kohdallaan. Näen tässä kyllä kapitalistin juonet. Halutaan reservejä tekemään likaiset työt sensijaan, että me itse ne tekisimme. Ne mitä ei voi rationalisoida ja viedä halpamaihin, kun ne sinne kuitenkin menevät. Niidenkin on aika vaurastua.

2 kommenttia:

Maahanmuuttaja kirjoitti...

Vaikea kysymys. Tunnen itsekin monia venäläisiä, jotka ovat halukkaita tekemään töitä, mutta eivät niitä saa, tai sitten tekevät siivoustyötä tehtaalla lisensiaatin paperit taskussa. Mutta toisaalta onko mitään mieltä rajoittaa maahanmuuttoa, kun niitä halukkaita ei kuulemma kovin paljon olekaan? Uusi veri tekee ajan myötä vain hyvää sisäsiittoisille suomalaisille.

maalainen kirjoitti...

Kuuntelin juuri aamuradiosta, jossa haastateltiin mm. Tarja Cronbergia. Rakennusliiton puheenjohtaja oli mukana ja hänen mielestään Väyrysen ajatukset olivat varteenotettavat. Työ- ja muut olot tulevat helposti huonot maahanmuuttajille ja heidän varjollaan voidaan rakennustyöläisten työehtoja yleensäkin polkea.