26.3.07

Nesara-kultti

(kuvassa vih-Nesara)
Siitä, kun aloin sporadisesti seurata erästä kiinnostavaa nettihuijaus-tapausta, nesara-kulttia, tietoa on karttunut. Dove of Oneness, Shaini Goodwin jatkaa edelleen huijaustaan. Valkoinen veljeskunta ja Kreivi Saint Germain taistelevat hyvän puolesta pahaa vastaan. Alussa Kyyhky oli tuntematon. Vähitellen hänestä alkoi tulla tietoja nettiin. Olen jopa kuullut hänen syvästä ja miellyttävästä äänestään pätkän, joka oli peräisin jostakin radio-ohjelmasta.

Shaini Goodwinista on tietoa ja hyviä lehtijuttuja, joita listataan Nesara conspiracy theory- Wikipedia-artikkelin lopussa. Itse artikkeli tarjoaa mielestäni oivallisen monipuolisen kuvan asiasta. Artikkelia tutkimalla saisi myös verrattain hyvän kuvan yhden kontroversiellin wiki-artikkelin synnystä ja sivuston toimituspolitiikasta.

Alkuperäisen Nesara-lakialoitteen luoja, Harvey Barnard on ehtinyt kuolla, ja hänen muotoilemansa, laiksi ehtimätön, omaperäinen taloustieteellinen uusajattelunsa jatkaa elämäänsä netissä sekin.

On todella mielenkiintoista seurata, kuinka kokonainen kyberkultti, kuningattarineen on syntynyt lakialoitteen pohjalta. Nesarasta on nyttemmin tehty dokumenttifilmikin. Tarina olisi tosiaan filmin arvoinen, mutta se pitäisi varmastikin tehdä kultin kuningattaresta, Ykseyden Kyyhkystä. Muitakin uuden ajan airueita on esiintynyt kultin kannattajina, jopa Suomessakin. En tosin tiedä, mitä mieltä Petri Hartoma ja Martin Keitel ovat tänään Nesarasta. Martinilla tosin oli oma lopun ajan ennustuksensa, oliko se nyt toissa vuodeksi. Viimeistään tosin uusi aika alkanee maya-kalenterin kohtalonvuonna, oliko se 2012, jolloin tapahtuu suuria mullistuksia ja laadullisia muutoksia.

Aivan samalla lailla, yhtä hullua on kristillinen hörhöily, jossa Nesaraa vastaan hyökätään ponnella. Prinssi Charles on Antikristus, näyttää siellä mm. lukevan.

Ei kommentteja: