7.6.06

Ruotsalaiskirje Nigeriaan

Elimistöni ei tiedä, pitäisikö sairastua vai ei. Palkkioni liikunnasta, terveellisestä syömisestä ja hyvästä yleiskunnosta olisi, jos en saisi kunnon vilustumissairautta. Tyttären perhe oli taas kerran kipeänä, sieltä se tauti on peräisin. He ovat olleet talven todellisessa vilustumiskierteessä kaikki. Vävy kertoi olleensa tuskin kahta viikkoa kunnossa. Oliko se nyt jokin rauhaskuume, joka vei yleiskunnon niin alhaalle. Hänen mukaansa pernan toimintakyky oli huonontunut, mikä saattaa olla syynä vastustuskyvyn alentumiseen. Miten sitten selviävät ne, joilla perna on poistettu, sillä ilman sitäkin kuulemma pärjää? Itse en ole vuosiin ollut vilustunut.

En löydä Aftonbladetin tai DN:n nettisivuilta juttua, joka hieman huvitti. Jostakin minun on täytynyt se lukea. Joku ruotsalainen oli kirjoittanut "ruotsalaiskirjeen" Nigeriaan. Hän oli kuvaillut olevansa hylätty prinsessa Lilian, joka joutuu elämään kadulla ja juomaan sadevettä lätäköistä. Hänen ennen vaaleat hiuksensa ovat värjäytyneet virtsanvärisiksi. Hänellä on kuitenkin jossakin 250 miljoonaa saatavilla, mutta hän tarvitsee siihen apua "nigerialaiskirjeiden" tapaan.

Hän oli lähettänyt kirjeitä hyvässä asemassa oleville nigerialaisille. Oikein niille, vaikka tuskin samat henkilöt ovat syyllistyneet noihin. Miestä paheksuttiin, koska hän oli käyttänyt arvossapidetyn prinsessa Lilianin, Bertilin lesken nimeä ja olemusta. Poislukien tuo asia, muuten hyvä juttu. Minkähänlaisen kirjeen Suomesta voisi lähettää Nigerian hepuille?

Maalaisen tipsi:

Mikset tee kuten minä? Huolimatta siitä, että pidän kovasti monista eturivin bloggaajista, he kyllä pärjäävät muutenkin. Kill your darlings. Olen jo pitkään lukenut heidän blogejaan top 100 tai Luetuimmat 100-listan kautta. Yhtä hyvin voisi olla myös top 200. Muut ovat omissa suosikeissa. Listalla myöhempänä tulevat ansaitsevat tulla näkyville yhtä hyvin. Erojen listajohtajiin ei tarvitse olla niin suuri. On aivan runsauden pulaa hyvistä kirjoittajista.

Ei kommentteja: