9.6.06

Kotiseuturetkiä

Teemme kotiseuturetkiä, joissa saattaa olla pientä asiantynkääkin. Eilen kävimme jännittävässä paikassa, josta ei saarella yleisesti tiedetä.

Kaksi nuorta, kaunista ja jäntevää ihmistä on perustanut keskiaikaisteemaan perustuvan seikkailutallin. Se on ainoa Suomessa, jopa Pohjoismaissa, jossa annetaan opetusta. Heidän kotisivunsa kertovat parhaiten, mistä on kysymys. Turun keskiaikaismarkkinoillat heidät ainakin nähdään. Nyt he olivat harjoittelemassa ohjelmaa.

Tilalle oli rakennettu mitä melkoisesti. Siellä oli siisti talli ja harjoitusrata. Rakenteilla oli pyöreä areena. Pyöreistä, järeistä puista oli tehty kotamaisen rakennuksen runko. Vähän kateeksikin ehti pistää, sillä emme kahdeksan vuoden aikana saaneet Keuruulla vastaavaa aikaan. Tosin remontoimme talon ja teimme paljon muutakin, mutta tuollaista romanttista rakennelmaa olisimme kaivanneet.

Kävimme monessa muussakin paikassa ja valokuvasimme hieman. Tarkoituksena on että toimitan kaverin töihin hänelle sopivaan paikkaan uudella palkkatuella. Jos työvoimalautakunta ei siihen suostu, niin johan on markkinat. Yhtäkkiä olimme vierailulla, jossa kaveri puhui sujuvaa saksaa. Itsekin huomasin kuuntelevani sujuvasti. Harmi, etten osaa sanoa juuri mitään muuta kuin siansaksaksi.

Ei kommentteja: