17.7.05

Jengi ei niinku ajattele

"- Mun mielest on niinku ihan hirveen surullista, et jengi ei niinku enään AJATTELE ollenkaan. Jengi vaan niinku herää aamuisin, lähtee töihin, tulee töistä, kattoo telkkuu ja menee nukkuun, mut ne ei niinku AJATTELE. Et mun mielest jengin pitäis niinku rupee AJATTELEEN enemmän."

Tämä loistavan analyyttinen mietelmä hakkaa mennen tullen kaiken maailman nietschet. Tämän tyyppisellä repliikillä valloitettiin ekokylän feministitädit lähes nirvanaan. Kukka-Marian Erinlaiset päiväkirjat on loistavaa parodiaa aktivistinuorista.

Ajattelun tiellä on esteitä, sillä "ajattelu on yllättävän vaikeaa nykyisin, kun on tämä länsimainen elämäntapa ja globalisaatio.", pohtii K-M pienessä päässään.

Tämähän on kuin suoraa käsikirjoitusta erinlaiselle tv-sarjalle. Nuoria huolestuttavat vihannesten geenimuokkaukset, aurinkovoima, tiedemiesten puolueellisuus, lakien soveltaminen, länsimaisen ajattelun kataluus:

"- Täst kapitalismist on tullu länsimaisille ihmisille vähän niinku joku uskonto. Meinaan et pankit on vähän niinku kirkkoi, pankkineidit on vähän niinku pappeja ja raha on sit tietty niinku raamatun sivut, jota palvotaan ihan hulluna vaikka ne on molemmat vaan paperia."

Sivujen laatijan on täytynyt nähdä näitä touhuja läheltä. Itsekin muistelin lukemattomia yhtä syvällisiä keskusteluja Keuruulta. Kolmen hengen yhdistyksellä on säännötkin ja kotisivu.

Tämä blogi ryntää tuntemattomuudesta huumoriblogien kärkeen hätyyttelemään itse Sellistiä.

5 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Kukka-Maria on aivan oikeassa, sillä ajattelu on aika vaikeaa eikä niin arvostettua kuin usein ajatellaan. Jakke Holvaksen kirjoitus tämän päivän Hesarissa vaikutti viisaalta.

Timo kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Timo kirjoitti...

Tuli väärä viittaus. Se näyttääkin olevan tietäjä Kerttu, jonka sanoja siteeraat.

JM kirjoitti...

Joo, mutta Kukka-Marian välittäminä.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Ajatteleminen vaatii aikaa, yksinäisyyden tai vain yhden hyvän keskustelutoverin kerrallaan...
Liiallinen informaatio tuhoaa ajattelun edellytykset.
Sen vuoksi tää netti onkin varsinainen Damokleen miekka vakavalle (itse-)ironikolle.

"Mut ninku mun mielest se kyl futaa ku osaa buuttaa oikees kohtaa..."