8.1.05

Sedis oli mustalla listalla

Kirjoitin eilen mm. Sediksestä, jonka nimi vilahti eilisessä ohjelmassa, jossa puhuttiin suomalaisesta arkuudesta tukea Puolan Solidaarisuus-ammattiyhdistysliikettä silloin, kun olimme pahiten suomettuneita. Opiskelija Sedergrenin nimi vilahti listalla, joka oli kuulemma toimitettu jotenkin hämäräperäisesti Ulkoministeriölle. Lista koostui niistä, jotka olisivat halunneet osoittaa solidaarisuutta vainotulle järjestölle, joka oli airut muutokselle ja ehkä alkuunpanija sortojärjestelmän kaatumiselle. Monoliitti sai säröjä, jotka rikkoivat sen, kehitys johon useimpien oli vaikea uskoa.

Lisäsin myös linkin Panu Rajalaan, jossa hän käsittelee mediakohua, joka syntyi hänen nettipäiväkirjoistaan ja analysoi laulajan täydellistä omistautumista työlleen, mikä ehkä saa muun persoonallisuuden varjoonsa.

3 kommenttia:

Sedis kirjoitti...

Olin nro 88. Pääsin ihan hyvää seuraan. Kyllä siellä vastus rinnassa käveltiin Varsovassakin.

Sedis kirjoitti...

Lista meni liikehdinnän "vasikan" kautta ulkoministeriöön ja sieltä Suojelupoliisiin (tai toisinpäin?) ja sieltä vahinkopostituksen kautta ihan vääriin käsiin. Kun SEURA-lehti asiaa aikoinaan käsitteli se tietysti julkaisi tämän "salaisen" listan meistä kommunisminvastustajista suurena sensaationa.

Sedis kirjoitti...

Tuo lista, joka ruudussa näkyi, taisi olla yhdistysrekisteriin mennyt ilmoitus. Siinä oli 53 nimeä, minä (aakkosjärjestyksen vuoksi) numero 42. Pidempikin lista on olemassa, mutta sitä Laakialla ei tietenkään ole kameralle näyttää.