5.1.05

Hajatelmia

Joitakin tietoja on esiintynyt tiedotusvälineissä, että paikoin tuhoalueella tiedettiin hyökyaallon tulosta, mutta ei osattu eikä uskallettu ryhtyä "häiritsemään" turisteja. Kansalaiset näyttävät ajattelevan: Ihmisillä oli kännyköitä, miksi ei soitettu tai lähetetty paikkoihin tekstiviestejä, joissa kehotettiin: pois rannalta ja heti. Olisiko aikaa ollut, on eri asia. Hätäsuunnitelmat vaativat harjoittelua toimiakseen. Luulisi, että turistiseudulla voisi olla jonkinlainen pelastusorganisaatio olemassa.

Mietin, että johtuuko aasialaisesta luonteesta, ettei kasvojen menettämisen pelossa ryhdytty evakoimaan ihmisiä rannalta. Näyttää, että thaimaalaiset haluavat miellyttää ja näyttää, että tilanne on hallinnassa, kuten joku tv:ssä haastateltu suomalainen sanoi. Katastrofin jälkeen varmaan turistiseuduilla ja muuallakin tietoisuus maanjäristyksistä lisääntyy ja rakennetaan varoitusjärjestelmiä.

Sähköiset kirjat ja media

Kirjoitin eilen lisäyksiä sähköisistä kirjoista kertovaan postaukseen. Mielestäni on olemassa tosi mielenkiintoisia viritelmiä, joista satuin varmaan selailemaan vain pintaa. En tiedä onko Librie- laitetta myynnissä Suomessa, paljonko se maksaa, tuleeko siitä myöhemmin länsimaisempi versio jne. Joka tapauksessa, että se vastaanottaa nykyään vapaita sähköisiä kirjoja/eBooks viime syksyn lokakuusta alkaen, on hienoa. Laitteen voi varmaan tilata maailmalta, mutta ajattelin odottaa sitä länsimaista versiota ja hintatietoja.

Lisäys: Librien hintakin löytyi. Vähittäishinta on 199£. Laitteessa käytetään uutta tekniikkaa, ns. elektronista mustetta, joka näkyy kuulemma auringonpaisteessakin. Värinäyttöä kuulemma kehitellään Sonyn laboratorioissa.

Pekka Nykäsen kautta eilinen linkki tietoon sanomalehtien levikin laskusta USA:ssa. Hänen linkissään mainostetaan parhaana journalistina bloggaajaa, kuuluisaa, Instapunditia. Artikkeli väläytti ajatusta, että sähköinen media ja jopa bloggarit saattavat vähentää paperilehtien levikkiä. Maailma muuttuu, olisi kipeää, jos paperilehtien ja kirjojen levikki vähentyisi. Ne ovat niin tärkeä kulttuurin alue ja työllistävätkin suuresti, ne ovat kuin osa itsestämme. Mutta itse hyväksyn kuitenkin muutoksen. Jotakin muuta tulee sijalle.

ButtUgly asettaa bloggaamisen laajempiin yhteyksiinsä erinomaisten linkkiensä avustuksella.

Ei kommentteja: