15.1.05

Etelänmatka

Etelä-Suomessa oli ihan kevään tunnelma, ei ollut lunta. Keski-Suomessa lunta on paljon, ihmisiä näkyi pilkillä. Kiristyvä pakkanen lisäsi talven tuntua palatessa.

Sain hyvän ja halvan asunnon. Kauppa ja liikenneyhteydet ovat vieressä. Oma parveke, uudet kodinkoneet, vasta remontoitu, laajakaista. Talossa on koneellinen kylmiökin, sauna, ilmainen pesutupa. Minulle luvattiin vielä työhuonekin vaikka nikkarointia varten. Internetin ansiota kaikki.

Huoltoyhtiön kaverilla oli palveluintoa. Hän järkkäsi minulle yöpymispaikan tyhjään huoneistoon, saunan ja paljon muuta, kun Keuruulle ei olisi enää samana iltana päässyt.

Oli kotoisaa, kun ympäristössä on tuttua ruukkipaikkakunnan leimaa, vanhoissa taloissa kuonakivijalkoja. Kaupassa ja bussissa sanottiin varmuuden vuoksi: viisi euroa, fem euro. Ruotsinkieliset ovat enemmistössä, mutta tuskin herrakansaa kuten riikinruotsalaiset. Meri on joka puolella ja ruotsinlaivalle pääsee puolessatoista tunnissa bussilla.

Mukava päästä aivan omaksi herrakseen taas tämän pitkän harharetken jälkeen. Paljon hyviä kokemuksia selkärepussa tosin, rikkauttahan sekin on, vaikka rahat menivätkin.

3 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Lämpimät onnittelut hyvästä onnesta! Och lycka till :-)

Dyro kirjoitti...

Onnea uuteen asuntoon! Jään odottelemaan havaintojasi uudesta asuinpaikkakunnastasi.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Onnea tulevaan kotiin! Dyron tapaan minäkin odotan mielenkiinnolla kirjoituksia toisenlaiselta elinalueelta. Suomenruotsalaisissa rannikkoseuduissa on aina ollut jotakin itseäni kiehtovaa. Vähän matkustaneelle eksotiikkaa, ehkä.