15.11.04

Metabloggausta

Luen aina mielenkiinnolla merkinnät, joissa käsitellään nettijulkaisemisen merkitystä ja suhdetta toisiinsa - varsinkin syksyn pimeillä, kun cocooning iskee. Yksi harvoista viimeaikaisista tajuntaani tulleista on Butt Uglyn. Siinä on mukavasti- ja maltillisesti käsitelty muutamia teemoja, keskustelua ja kuinka kärkevää se saisi olla. Tuntuu, että suomalaisessa blogosfäärissä blogien välinen keskustelu on joko tai, on tai off. Se on joko apinanraivoista sättimistä, mitä sitäkin on kovin vähän tai sitä ei ole ollenkaan. Kehumisetkin ovat maltillisia ja vain kavereiden kesken - suuri välinpitämättömyys on laskeutunut. Tietenkin kärjistän. On riittämiin omissa sisäisissä konflikteissa. Janne J. sanoo:

Me olemme ihmisiä omine mielipiteinemme, ja me olemme tarpeeksi fiksuja valitsemaan sen porukan, jonka kanssa vietämme aikaamme. Konflikti luo kiinnostavuutta - oli kyseessä sitten omien sisäisten konfliktien käsittely tai blogien välinen keskustelu. Tämä ei ole perhe. Me vain olemme kaikki valinneet tuoda oman henkilökohtaisen äänemme julkisesti saataville. Sen pitäisi lisätä keskustelua, ei muuttaa sitä yhteishymistelyksi.

Blogijulkaiseminen on vaarassa nuutua omaan merkityksettömyyteensä, vaikka uusia tilittäjiä tuleekin sankoin joukoin. Minä ainakin kaipaisin intohimojen liikuttajia, provosoijia, problematisoijia enemmän. Itse olen liian kiltti ja keskinkertainen saamaan mitään aikaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Satuin itsekin taannoin lukemaan Jannen kirjoituksen, ja totesin sen varsin hyväksi abstraktoinniksi. Hieman jäi tosin häiritsemään kyynihkö asennoituminen. Esim. minä näkisin nämä www-blogit virtuaalisena olohuoneena, jonne on ovi kaikille "aina" auki. Fyysisyydestä ja ajasta aiheutuvia haittoja ei ole.

Mutta minä olenkin idealisti ja realisti.

-Mikko Moilanen