1.8.04

Lätti

Oli mukava nähdä, mutta yhtä mukava saada takaisin oma rauhansa. Huone on kuin hävityksen kauhistus. Siivoaminen on aluksi kuin kuokkisi perunapeltoa. Koko talokin, kun naapurit ovat muuttamassa ja heillä on iso perhe ja uskomaton määrä tavaraa. Tässä on yhteinen halli, johon asuntojen ovet aukeavat. Joudumme olemaan tavallista enemmän tekemisissä. Nyt olen taas ainoa tämän rivitalon asukas. Minun aikanani näissä asunnoissa on ehtinyt asua jo lukuisia perheitä. Kolme muuta asuntoa ovat taas tyhjillään, vaikka ne ovat Ekokylän parhainta tasoa. Pian niihin taas muuttaa hetkeksi uusia asukkaita omine tavaroineen ja elämänkokemuksineen. Minäkin muutan pois, jos työtä Ruotsista sattuisi löytymään. Mutta mieluiten jatkan täällä, jos saan siedettävän toimeentulon.

Pojat saivat mukaansa pari pyörää. Toinen on erikoislaatuinen hotrod. J:sta tulee varmaan kaikkien K:n pojannaskaleitten kadehtima, kun hän sillä kohta kurvailee kotikujillaan.

Edessä on siivoaminen vieraitten jäljiltä ja tottuminen olemaan taas yksikseni. Viime yönä huoneeni lattialla oli jokin mytty. Toinen pojista oli tullut peittoineen nukkumaan lattialle äitinsä luota. Se oli ehkä hänen tapansa reagoida taas uuteen eroon. Toinen nukkui vieressäni koko ajan. Hänen allerginen ihonsa vaati usein rapsuttamista tai raapimista, kuten hän sitä kutsuu. Samalla me molemmat saimme läheisyyttä. Huomasimme vasta nyt, että olemme molemmat vaakoja. Ilmankos olemme aina tulleet niin hyvin toimeen.

Silti vieraani häipyivät hyvästelemättä sillä aikaa, kun katsoin taas uutta jaksoa suosikkiohjelmastani, David Galen ruoanlaittoa etnisten isoäitien kanssa. Hän ja hänen mumminsa voittavat karismassaan jopa seksikkään, ruotsalaiskokin, mikä hänen nimensä nyt olikaan. Lähteminen hyvästiä sanomatta oli parempi kuin liikuttua erosta, on tulkintani. Meillä oli kaikilla kyyneleet herkässä, kun he samalla lailla kaasuttivat pihalta puolitoista vuotta sitten, kun he muuttivat, ainakin minulla.

Oli ihan hyvä, ettei seurustelumme poikien äidin kanssa johtanut avioliittoon, vaikka sitä aikanaan suunnittelimme. Olemme niin perin erilaisia, eritaustaisia, erilaisia tietopohjaltamme ja kiinnostuksiltamme. En olisi kestänyt isoa ja meluavaa perhettä vaikka pidänkin näistä lapsista, ainakin kun he olivat pieniä. Pieniä ovat enää kaksi nuorinta ja heissäkin on kylliksi ärsyttäviä ja rasittavia piirteitä.

Ei kommentteja: